Vochtschade

Vochtschade kan in verschillende vormen voorkomen. Deze schade moet zo snel mogelijk worden hersteld, omdat de gevolgen erg groot zijn.

Vocht in kelder

Optrekkend vocht

Schimmel

 

Oorzaak vochtschade

 

Schade , kier ,scheur , holte

 – muur

– overgang naar andere materialen ( bijv. muur naar kozijn )

– waterleidingen

– kabelleidingen

– afvoer (keuken , badkamer , wc , hemelwater )

– gresbuis

– riool

– dak

– verkeerde materialen

– niet vakkundig uitgevoerde werkzaamheden

 

Koude brug

Wordt ook wel warmtebrug of thermische brug genoemd , is een deel van de buitenschil ( gevel , dak , vloer ) van een gebouw , waar de isolatielaag doorbroken is of waarvoor een andere reden de thermische weerstand lager is dan de warmteweerstand van de rest van de constructie , wat leidt tot bovenmatige warmteverlies . Een koudebrug verlaagt de isolatiewaarde van gebouwen en is over het algemeen ongewenst , want het vergroot de kans op condensatie waardoor schimmelgroei kan ontstaan .

 

Geen afdichting

Afdichtingen zijn elementen of constructies die worden gebruikt om ruimtes op te vullen of het naar buiten of naar binnen dringen van vloeistoffen te voorkomen .

 Slechte ventilatie

Ventilatie is het vervangen van de lucht in een ruimte , die om wat voor reden dan ook te vochtig of verontreinigd is , door zuivere lucht . Het vervangen van de lucht kan op een natuurlijke of mechanische wijze gebeuren . Mechanische ventilatie kan ongecontroleerde of gecontroleerd geschieden .

 Bouwvocht

Bouwvocht is het vocht dat bij of na de bouw in de constructie overblijft .

 Gevolg vochtschade

 

lekkage

Het langzaam wegdruppelen of wegsijpelen van vloeistoffen

Condensatie

De faseovergang van gas – of dampvorm naar vloeistof en is het tegenovergestelde van verdampen . Wanneer warme , vochtige lucht afkoelt tot onder het dauwpunt , zal de waterdamp in deze lucht condenseren .

Hygroscopische zouten

Hygroscopische zouten wil zeggen dat de zouten vocht aantrekken uit grondvocht of omgevingsvocht .

Een zout is een chemische verbinding tussen positieve en negatieve ionen .

De meeste zouten komen van mineralen.

Mineraal is een samengestelde of enkelvoudige stof , die als vaste stof in de vrije natuur voorkomt en gevormd is door geologische processen .

Optrekkend vocht

De kracht waarmee het water in de buisjes als het ware , omhoog gezogen wordt noemen we capillaire kracht . De kracht is kleiner naarmate de capillairen fijner zijn .  Wanneer de adhesie vanderwaalskrachten groter zijn dan de cohesie  vanderwaalskrachten zal in een capillair het vocht omhoog worden getrokken .

Doorslaand vocht

Vocht dat via buitenmuren  indringt of  door gebreken in de constructie terecht komt .

Zakwater

Vocht dat in muren of andere delen van een gebouw naar beneden zakt .

 

Totaal schadebeeld

 

Zichtbaar schadebeeld

Verkleuring

Schimmel

Rotten

Zichtbare schade ( loslatende delen , poedervorming  , etc. )

 

Onzichtbaar schadebeeld

 

Muffe geur : Vochtproblemen zijn vermoedelijk de oorzaak . In een vochtig huis veroorzaken schimmels en bacteriën de muffe geuren . De micro – organismen groeien op muren en plafonds , op houten vloeren en in de voegen van tegelwerk . In kruipruimten , kelders , badkamers , keukens en garages treden het meeste vochtproblemen op . Hier kan de bedompte geur sterk aanwezig zijn . De vertrekken zijn donker of erg vochtig , misschien zelfs allebei .

 

Verbruik energie : Het opwarmen van vochtige , niet geventileerde lucht kost in theorie 0,7% meer energie dan gezonde , geventileerde lucht . Dat verschil is zo klein dat het verwaarloosbaar is . Het opwarmen van een ruimte wordt in de praktijk namelijk veel meer bepaald door warmteverlies via ramen , muren en vloeren .

 

Schimmelsporen : Schimmeldraden en – sporen worden via de lucht verspreid , en zodoende kunnen we schimmels inademen . Bij sommige mensen geeft het inademen van schimmelsporen en – draden niet of nauwelijks klachten . Bij anderen kunnen schimmels echter verregaande allergische klachten veroorzaken .

Om deze problemen aan te pakken help ik u graag in advies en uitvoering .

Contact

Info@muurpro.nl
(+31) 06 24 09 59 73

Service

Binnen 24 uur nemen wij
contact met u op.

Neem contact op

(+31) 06 24 09 59 73
info@muurpro.nl

Openingstijden
MA – VR: 8:00 – 19:00 ZA 08:00 – 12:00 ZO: Gesloten
Ons kantoor

Javastraat 9
6214 XZ, Maastricht

Overig

KvK nr: 77611683
Btw nr: NL003215567B17
Bank: NLABNA0875581404

Stuur ons een email